Gyors Bolognai Spagetti

Tányér bolognai spagetti

Hozzávalók (4 személyre)

Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a darabolt paradicsomot és a sűrített paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal. Öntünk hozzá egy kevés vizet (kb. 1-1.5 dl), és fedő alatt, alacsony lángon kb. 20-30 percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik. Közben a spagetti tésztát sós vízben kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint (al dente-re, azaz fogkeményre). Leszűrjük a tésztát, tányérokra szedjük, ráhalmozzuk a bolognai ragut, és megszórjuk bőségesen reszelt sajttal. Azonnal tálaljuk, mert úgy a legfinomabb!