
Hozzávalók (4 személyre)
- 500g darált hús (sertés, marha vagy vegyes)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz (kb. 400g) darabolt paradicsom konzerv
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
- Só, bors, oregánó, bazsalikom (szárított vagy friss)
- Olívaolaj vagy napraforgóolaj
- 500g spagetti tészta
- Reszelt sajt a tálaláshoz (pl. parmezán)
Elkészítés
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a darabolt paradicsomot és a sűrített paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal. Öntünk hozzá egy kevés vizet (kb. 1-1.5 dl), és fedő alatt, alacsony lángon kb. 20-30 percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik. Közben a spagetti tésztát sós vízben kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint (al dente-re, azaz fogkeményre). Leszűrjük a tésztát, tányérokra szedjük, ráhalmozzuk a bolognai ragut, és megszórjuk bőségesen reszelt sajttal. Azonnal tálaljuk, mert úgy a legfinomabb!